Honnan tudod, hogy zöld gyík van a kertedben?

Zöld gyík ürülék

Többféle módon is megbizonyosodhatsz róla, hogy a kertedben él-e zöld gyík. Hogy milyen árulkodó jeleket kell keresni, azt az alábbiakban részletezzük.

Szerencsés esetben pusztán nyitott szem kell hozzá és saját szemeddel látod meg a kertedben a zöld gyíkot. Ha hiába élesedik ki a szemed a kis sárkányra, próbáld meg másképp! Keresd a jeleket! Készülj fel azonban arra, hogy kellemetlen nyomra is bukkanhatsz!

A zöld gyík teteme

Ha macskád van, akkor a legárulkodóbb jel maga a sérült gyík, vagy a hüllő teteme. A gyíkot a vadon élő macskák mellett sajnos előbb-utóbb a te cicád is el fogja kapni, hiszen a zsákmányszerzés akkor is az ösztönében van, ha egyébként szobacica, akit csak néha engedsz ki a kertbe. Sajnos az a jellemző, hogy a macskák a gyíkot csak ragadozó ösztönüknek köszönhetően kapják el, de nem nem fogyasztják el őket, ahogy a vakondot sem. Ilyenkor általában már farok nélkül találod meg az áldozatot. Bízzunk benne, hogy nem erre a nyomra fogsz bukkanni!

A zöld gyík ajándéka

A másik jele annak, hogy gyík van a kertben, az állat apró ajándékai. A gyíkok gyakran napoznak a teraszokon és/vagy a sziklakertekben. Olyan helyen szeretnek tartózkodni, ahonnan különösebb erőfeszítés nélkül el tudnak bújni árnyékba, ill. Ellenségeik elől a bokor aljába, ahol valóságos éléskamra vár rájuk. A napsütötte termésköveken, vagy téglákon apró ajándékokat hagyva jelzik, hogy itt jártak, hiszen ami egyszer bement, annak valahol ki is kell jönnie. A szuvenír 2-3 cm hosszú, fél cm vastag fekete hurkácska, fehér kupakkal az egyik végén.

Lyukak a földben 

Végül a lyukak a földben szintén utalhatnak arra, hogy zöld gyík költözött a közelbe, hiszen a kis sárkányok a földbe rakott tojásokból kelnek ki, akár a tengeri teknősök és részben a föld alatt élnek, többek között téli álmukat is a föld alatt alusszák. A lyukak azonban sok más állatka jelenlétét is jelezhetik, ilyenek többek között a vakond, az egér, a patkány, a tücsök, a béka és még sorolhatnánk.

A lyukakat nem érdemes bolygatni, mert nem tudhatod ki lakik odalent. Az is előfordulhat pl., hogy egy földalatti darázsfészekre bukkantál. Ha egy darázsfészket piszkálni kezdesz, annak csúnya vége lehet!

Kapcsolódó cikkek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .