Milyen itatót helyezzek ki a kertbe?

A kerti itató fontosságáról itt írtunk. Hogy milyen legyen az itató, annak azonban csak a fantáziánk szab határt! Elsősorban mindig az újrahasznosításban érdemes gondolkodni, hiszen ezzel is vigyázunk a környezetünket jelentő természetre. Másodsorban az újrahasznosítás gyakran találékonyságra buzdít, ami előcsalogatja az ember rejtett kreativitását. Az alkotás öröme akkor is önbizalomnöveléshez vezet, ha valami hulladéknak szánt tárgyból képesek vagyunk valami varázslatosat készíteni. …és hogy mi az, ami varázslatos?

Amikor életet teremtesz magad körül!

Persze a kereskedelemben is megszámlálhatatlan féle állatitató, madáritató és még önitató is kapható, de ahhoz, hogy inni adj az arra járó madárkáknak, akár egyetlen elhasználódott, kidobásra ítélt, kopott, csúnya, rozsdás tárgy is elegendő. Egy ilyen ócskaság kihelyezéséért cserébe a lakhelyed flórájának és faunájának megfelelően a szivárvány minden színében érkezik majd hozzád a természet: szitakötők, katicabogarak, pillangók, színes madarak és természetesen a zöld gyík!

Lássuk, milyen itatókat ajánl a kereskedelem és milyen egyszerű megoldásokkal lehet ezen spórolni!

Kókuszdió héj: csak természetesen!

A kókuszdió héjhoz hozzájuthatsz a különböző webáruházakban, vagy a zöldségesnél egészben is kaphatsz kókuszdiót! (Az interneten számos módját megtalálod a kókuszdió feltörésnek!) Itató mellett ma már a kókuszdiót madáretetőként és madárházként is lehet kapni, ez utóbbinál kis bejárat van kivágva a kókuszból a madárkáknak. Hüllőknek az itatóhoz hasonlóan félbevágott kókuszhéj kapható „hüllőház”, vagy hüllő barlang gyanánt, amelyen bejáratnak szintén egy kis nyílás van kialakítva.

Fületlen bögre, rozsdás fazék

Egy fületlen bögre még nem ok arra, hogy a szemétben végezze és a fazék sem kidobandó, amíg nem lyukas! Ültethetsz bele virágokat, vagy használhatod itatónak őket! A piros színű bögre, vagy fazék nagyon jól harmonizál a dús zöld növényzettel, csakúgy, mint a kopott, rozsdás edények, melyektől szabadulni akarunk. Elsőre bármilyen furcsán hangzik is, nagyon jól beleolvad a természet zöld színébe a rozsda és hát nincs az a rozsdás edény, amelynek ölében ne csillogna a friss ivóvíz az állatok számára!

Igazi kő hatású hüllő itató

Hüllő itatót lehet kapni műgyantából és kerámiából is. Jóllehet a műgyanta kevésbé tűnik törékenynek, a zöld gyík a kertben él, így neki kültéri itatóra van szüksége. Kültéren az itató ki van téve az UV sugaraknak és egyéb időjárási körülményeknek, ezért a kerámia, vagy igazi kőből készült itató tartósabb. Gondolj csak a tetőcserepekre, vagy az óriási virágcserepekre!

Bármilyen típusú itatót vetsz be, mindig cseréld benne a vizet, hogy a szúnyogok ne telepedjenek meg benne és a tál ne kezdjen el algásodni!

Kapcsolódó cikkek

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .